maanantai 8. helmikuuta 2016

Arab Health - maailman suurin terveydenalan messu

Dubaissa tammi-helmikuun vaihteessa pidettävä terveydenhuollon alan messu Arab Health on arvatenkin maailman suurin lajissaan. Tänä vuonna mukaan mahtui yli 4 000 näytteilleasettajaa, yli 130 000 kävijää 163 eri maasta.  Ja täyttähän siellä oli. Eri maat keräsivät yhteistä voimaa ja näkyvyyttä yhteisosastoilla eli paviljongeilla, joita oli tänä vuonna 35. Myös Suomella oli oma pieni paviljonkinsa tai oikeastaan kaksi.

Suuntasin messuille taksilla, koska oman auton käyttö olisi ollut suorastaan typerää. Vaihtoehtona olisi ollut myös metro, jonka pysäkki on juuri messukeskuksen kohdalla. Dubaissa pähkäily ei yleensä auta. Luultavasti osut kuitenkin juuri huonoimpaan vaihtoehtoon eli tässä tapauksessa siihen ruuhkaisimpaan kulkuvälineeseen. Taksi osoittautui keskivaivalloiseksi eli pääväylä Sheikh Zayed Road kyllä ruuhkautui mitä lähemmäs messuja tultiin, mutta koko ajan mentiin kuitenkin eteenpäin.  Pääsin ihan kohtuullisessa ajassa perille.
Maailman korkein rakennus Burj Khalifa ilahdutti messukävijöitä.
Mikäli messualueen olisi halunnut koluta kokonaan niin siihen olisi kulunut arviolta viikko. Minulla oli yksi päivä aikaa, joten päätin keskittyä olennaiseen eli tavata suomalaisten yritysten edustajia. Suomalaisia yrityksiä oli paikalla tänä vuonna 14.
Kaikesta yhteisnäkyvyysajattelusta huolimatta suomalaiset olivat sijoittuneet useaan eri halliin. Tapasin mielenkiintoisia yrittäjiä, yrityksiä ja innovaatioita Suomesta.  Joka kerta hämmästyn sitä, miten hienoja innovaatioita Suomessa kehitetään.  Ne ovat usein hyvin pienen erityisosaamisalueen tuotteita tai palveluita. 

FinlandCare-kasvuohjelma kansainvälistymisen tukena 

Tapasin messuilla FinlandCare-ohjelman johtajan Meria Heikelän.  Hänen asemapaikkanaan on Lontoo, mutta käytännössä hän toimii maailmanlaajuisesti. FinlandCare on Finpron operoima Team Finland -kasvuohjelma. Ohjelmaa rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö ja sen tavoitteena on tehdä huippuosaamista ja teknologiaa hyödyntävät hyvinvointipalvelut tunnetuiksi ja halutuiksi kansainvälisillä markkinoilla. 
Nämä  jäivät erityisesti mieleeni 

Mukana oli myös Telegraafin asiakas sastamalalainen Lojer Oy,  joka on kehittänyt maailman monipuolisimman Manuthera 242 –hoitopöydän. Ensimmäiset Manuthera 242 -hoitopöydät valmistuivat jo marraskuun alussa, ja ennakkotilauksia on tehty jo 11 maahan, joista kaukaisimmat ovat Kanada ja Oman. Telegraafi oli mukana tekemässä Lojerille  messuviestintää juurikin Arab Health –messuille.

Lojerin osastolla  oli ruuhkaa.


Vivago on perustettu vuonna 1994 kehittämään, myymään ja markkinoimaan automaattisia turvallisuuden ratkaisuja, joihin on mahdollista yhdistää ominaisuuksia, jotka mahdollistavat hyvinvoinnin ja toimintakyvyn seurannan.


Vivagon osasto sijaitsi toisessa suomalaiskeskittymistä.
Eräs vielä mielestäni maininnan ansaitseva yritys oli kokkolalainen HUR. HURin paineilmatekniikkaan perustuvat kuntoilulaitteet valmistetaan Suomessa ja niitä viedään yli 30 maahan kansainvälisen jakeluverkoston välityksellä. Osastolla  oli kokoa ja näköä. Samalla osastolla  olivat mm. FinlandCare, sairaalavaatteita valmistava Medanta Oy sekä sairaaloiden jätehuoltoon keskittyvä Ecosir Group Oy.
FinlandCare, HUR, Medanta ja Ecosir yhteisosastolla.
Arab Health -messu on niin valtava,  että sinne ei kannata rynnätä  suin päin vaan edetä  suunnitelmallisesti. Paluumatka massatapahtumasta on aina yhtä mielenkiintoinen kuin tulomatkakin. Päivän päätteeksi sujahdin metroon ja asettauduin istumaan ainoastaan naisille tarkoitettuun junavaunuun. Siellä  ei ollut ruuhkaa.


 
Dubaista
Marja-Terttu
mt@telegraafi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti