torstai 20. helmikuuta 2014

10 syytä rakastaa viestintää

Olen tehnyt työkseni viestintää yli 10 vuoden ajan. Aina välillä on hyvä muistuttaa itselleen, miksi juuri tämä ala on minua varten. Joten alla on koottuna 10 syytä rakastaa viestintää.
  1. Viestintä on puhetta. Ja minä tykkään puhua, vaihtaa tietoja ja kertoa tarinoita. Yleensä jaan myös uusimmat uutiset työkavereilleni. Koen olevani tietotoimiston jatke.
  2. Viestinnässä on järkeä. Ilman sitä maailma ei pyöri.
  3. Viestinnässä saa luottaa tietoon. Olen huono käyttämään superlatiiveja tai korostavia adjektiiveja teksteissä. Pidän yksinkertaisesta: faktoista ja väitteistä.
  4. Viestintä muuttuu. Ja se on siinä parasta. Koskaan ei voi olla kauan omalla mukavuusalueellaan, vaan aina pitää oppia uutta, muokata vanhaa ja kokea ahaa-elämyksiä.
  5. Viestintä on monipuolista. Tiedottajan työssä jokainen päivä on erilainen. Tällä viikolla muun muassa loin uuden Facebook-sivun, tein sosiaalisen median strategiaa asiakkaalle, autoin rekrytointi-ilmoituksen muokkauksessa, tarkistin artikkeleita ja suunnittelin nettisivujen sisältöä, eilen kävin tutustumassa yritysvideon kuvauksiin. Tylsää ei ole koskaan!
  6. Sosiaalinen media on muuttanut viestintää.  Ja se on hyvä, sillä tunnen somen maailman kotoisaksi. Se on tuonut viestintään myös haasteita, mutta ennen kaikkea monipuolisuutta ja nopeutta.
  7. Kollegat ovat huipputyyppejä. Siitä haluan antaa kehuja, sillä tuntemani viestinnän parissa työskentelevät ihmiset ovat fiksuja, maailman menosta kiinnostuneita, taitavia kirjoittajia ja sukkelia oivaltajia.
  8. Viestintä on hauskaa. Nauran joka päivä töissä =)
  9. Koko ajan oppii uutta. Erityisesti viestintätoimistossa työskennellessä oppii uutta omasta alastaan, mutta samalla tutustuu monen muun alan hienouksiin. Työssäni olen oppinut ymmärtämään muun muassa IT-alan, terveydenhuollon, elintarviketeollisuuden ja talon rakentamisen hienouksia.
  10. Viestinnän avulla voi vaikuttaa. Teen viestintää myös vapaa-ajallani esimerkiksi Martoissa. Marttaliitto ei olisi niin tunnettu ilman viestintää, jota on tehty menestyksekkäästi jo yli 100 vuotta.


Mukavaa viikonloppua!
Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti