sunnuntai 30. elokuuta 2015

Dubai-haaste vastaanotettu

Kolmisen vuotta sitten Sairaala NEO:oon Turkuun saapui yllättäen kuningasperheen jäsen
Arabiemiraateista. Yksityiskone laskeutui Turun kansainväliselle lentokentälle ja sieltä matka jatkui henkivartijoiden saattelemana kohti NEO:a. Professori Sakari Oravan hyvässä hoidossa sekä NEO:n
hiottujen prosessien häikäisemänä potilas oli erittäin tyytyväinen. Hän palasi Pariisin notkuvien ruokapöytien kautta kotiinsa Dubaihin.

Muutama viikko kului, kunnes mieheni Jussi sai yhteydenoton Dubaista: ”Me haluaisimme yhtä loistavasti toimivan sairaalan tänne Dubaihin” Juuret juontavat siihen, että Dubain hallinnon yksi keskeisimmästä tavoitteista on olla maailman johtava terveysturismin keskus lähivuosina. Uskon, että he tulevat siinä onnistumaan. Puitteet ovat ainakin kunnossa.

Sujahdus arkeen

Projekti on kestänyt pitkään ja monia vaiheita on takana. Nyt olemme ottaneet seuraavan konkreettisen askeleen ja muuttanet Dubaihin. Mukana matkassa ovat mieheni Jussi, tyttäremme Lotta, koiramme Rambo ja minä. Tätä kirjoittaessani olemme olleet tasan viikon Dubaissa. Totuttelemista meillä on päivälämpötilaan, joka juuri nyt on + 46 astetta. Siitä se vähitellen laskee ja marraskuun tienoilla alkaa olla jo ihan siedettävää. Tyttäreni aloitti tänään IB-tutkinto-ohjelman Dubai International Academy –nimisessä opinahjossa, jossa on yli 2 000 oppilasta ja he edustavat 77 eri kansalaisuutta. Blondit ovat vähemmistössä. Asunto, puhelimet ja auto on hankittu, joten perusasiat ovat kunnossa.

Työt jatkuvat Telegraafissa

Itse jatkan työskentelyä Telegraafissa, lähes kuten ennenkin. Kotonamme Dubaissa on hyvin toimiva wifi, jonka kautta pystyn jatkamaan työtäni ihan normaalisti. Suomessa käyn usein ja keskitän niihin ajankohtiin tapaamiset. Mieheni Jussi viettää Turussa noin kolmanneksen kuukaudesta. Täällä Dubaissa aion verkostoitua kaikkien mahdollisten tahojen kanssa. Uskon, että sitä kautta Telegraafi kansainvälistyy ja voimme tarjota asiakkaillemme asiantuntemusta Lähi-Idän alueesta kiinnostuneille yrityksille.

Tulen jatkossa kirjoittamaan säännöllisesti blogia elämästämme täällä. Olen tavoitettavissa sähköpostitse, puhelimitse sekä some-välineiden kautta. Mikäli yritykselläsi on kiinnostusta bisnekseen Arabiemiraattien alueella, niin sovitaan tapaaminen ja keskustellaan lisää. Olen seuraavan kerran Turussa viikoilla 40 ja 41.

Marja-Terttu
mt@telegraafi.fi
puh. +358 400 232 970





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti