maanantai 28. heinäkuuta 2014

Heinäkuun kiinnostavat some-uutiset

Kesälomaani on kuulunut jo toimittaja-ajoistani asti lähes täydellinen uutispimennys. En katso uutisia, en juuri avaa sanomalehteä ja somekanavat saavat olla suljettuina. Hengähdän tietotulvasta ja avaan mieluummin kirjan.

Lomalta palaamisen ensimmäiset päivät kuluvat kiinniottamisessa. Selaan läpi heinäkuuta, uutiskirjeitä, sähköposteja ja somekuulumisia. Samassa tilanteessa? Ainakin näistä innostuin ensimmäisenä työpäivänä. 

  1. Sosiaalinen media on noussut merkittäväksi musiikin kulutuskanavaksi, kertoo Teosto tiedotteessaan (16.7.). Kolmannes suomalaisista jakaa linkkejä musiikkikappaleisiin sosiaalisessa mediassa. Nuorista eli 15 - 25 -vuotiaista linkkejä jakaa lähes puolet.  
  2. Facebookin uusi Save-toiminto mahdollistaa linkkien, paikkojen, musiikin, valokuvien ja videoiden tallentamisen.  Viestisi ei siis enää katoa uutisvirrasta niin nopeasti, vaan hyvin kohdistettu sisältö elää käyttäjien keskuudessa pidempään.  
  3.  Uusi Facebook-sivu alkaa olla jo arkipäivää. Mutta tiesitkö, että muutosten myötä näet helposti myös sinua seuraavat sivut sekä kilpailijat? Katso SME:n vinkkilista, kohta 9.  
  4. Facebook ja Twitter kehittävät kiivaasti someverkkokauppaa - Buy-painike on testivaiheessa.  
  5. Twitter lanseerasi Tweet Dashbord-analyysityökalun kaikille mikroblogia käyttäville mainostajille. Mikroblogipalvelu lupaa, että kohdennetun tviittauksen avulla mainostaja saavuttaa jopa 30 prosenttia seuraajistaan ilmaiseksi.  
  6. Tutkimuksen mukaan digitaalinen mainos houkuttaa, jos se liittyy johonkin käytännölliseen ja tärkeään tuotteeseen, kuten ruohonleikkuriin tai pesukoneeseen. Sen sijaan mielihyvään liittyvät mainokseteivät kiinnosta mobiilisurffaajia 
  7.  Jaliksen MM-kisojen finaali rikki some-ennätyksiä: Facebookissa 88 miljoonaa käyttäjää tek pelin aikana 280 miljoonaa otteluun liittyvää tykkäystä, kommenttia tai postausta. Pelistä tviitattiin jopa 618 725 kertaa minuutissa.  Luvut ovat hengästyttäviä. 


Aurinkoista lomaltapaluuta
kaikille!
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti